LFC premiärvann utan att imponera

Det gick med ett nödrop. LFC imponerade inte mot nykomlingen Växjö, men lyckades vinna.

Damallsvenskan är i gång och LFC inledde mot nykomlingen Växjö. Gästerna stod upp bra och LFC fick inte något jättetryck mot motståndarmålet i första halvlek, men till slut kom ledningsmålet för LFC. Marija Banusic spelade fram till Natasha Dowie som vände runt i straffområdet och fick till ett halvdant skott som letade sig in i burgaveln. 1-0 till LFC höll sig sedan halvleken ut.

– Mer noggrannhet och mål vill jag se efter paus, säger Marija Banusic i pausvilan.

Men Banusic blev inte bönhörd. Visserligen hade LFC bra tryck mot Växjö i inledningen av andra halvlek och både Natasha Dowie och Nicoline Sörensen var nära att näta. Men det blev inget mål.

I stället tappade LFC kommandot och Växjö fick allt mer att säga till om. Det var även nära en kvittering, framför allt i matchens slutskede. Växjö fick dessutom till en kvittering, men målet dömdes korrekt bort efter en tackling på LFC-målvakten Hilda Carlén. LFC lyckades hålla undan och tog hem tre poäng.

– Typisk första seriematch och Växjö gör det väldigt bra. Lite för lite och för korta anfall för att vi ska vara nöjda. Vi behöver komma upp ett hack spelmässigt, säger LFC:s tränare Marcus Walfridson efter matchen.

Hos LFC saknades Kosovare Asllani som är borta på grund av en muskelbristning.

– Det känns bättre och bättre. Jag tar en dag i taget, säger Kosovare Asllani om skadan.

Publiksiffran var skral: 511 åskådare.