Bild: Mattias Landström

LHC-bossen om nya spelare: Dörren är på glänt

Två matcher. Två förluster. Det är Linköpings facit mot Örebro den här säsongen. I kväll möts lagen för tredje gången.

Linköpings HC har haft det svårt mot Örebro den här säsongen. Lagen har mötts två gånger där Linköping förlorade första mötet med 4-1 för att dagen efter förlora i förlängningen med 2-1. Ikväll är det dags för det tredje mötet, den här gången i Behrn arena.

I matchen vill LHC:s general manager se ett effektivare numerärt överläge.
– Jag vill se mer av vårt powerplay, vi har skicklighet i det men vi gör det lite för svårt för oss, det blir en viktig spelform, säger Fredrik Emvall till LHC TV.

Ganska snart får han dessutom fler utmaningar när flera tongivande spelare blir borta på grund av vinter-OS i Sydkorea. Då saknas bland annat Derek Roy, Chad Billins samt bröderna Olimb och det kan därför bli aktuellt med värvningar.
– Dörren är på glänt, vi kommer ha spelare borta på OS och vi måste säkerställa att vi har fullt manskap och vi vet från de senaste åren att det behövs mycket folk på vårsäsongen. Vi har inget klart i dag, absolut inte men vi får se om det dyker upp något som vi vill bredda med, säger Fredrik Emvall.

Linköping ligger femma i tabellen på 60 poäng med endast tre poäng upp till andraplatsen. I Örebrolägret tycker man att Linköping generellt sett är ett underskattat lag.

– Det är inte så många som nämner Linköping men de tar sina poäng och är ett svårt lag att möta. Vi behöver upp på hundra procent hela laget och spela samma tajta försvarsspel som de senaste matcherna. Sedan är det precis som vanligt, vi behöver ta tillvara på målchanserna som ges och hålla oss från utvisningsbåset, säger Örebrospelaren Johan Wiklander, till klubbens hemsida.

Matchen mellan Örebro och Linköping i Behrn arena börjar klockan19.00.