Bild: Mattias Landström

LHC föll i streckmatchen

LHC åkte på en förlust i sista matchen före OS-uppehållet. Gästande Malmö var ofina nog att vinna med 2-1.

Med en seger hade LHC chans att ta sig upp bland topp 6 i tabellen, men på grund av förlusten mot Malmö är det nu en lucka på tre poäng upp till de sex första platserna som ger en direktplats i kvartsfinalerna.

LHC öppnade bäst och Malmös målvakt Oscar Alsenfelt fick jobba hårt för att hålla nollan. Malmö jobbade sig in in i matchen och i ett numerärt överläge satte Rhett Rakhshani 1-0 för gästerna.

I andra perioden blev LHC:s läge ännu sämre när Nichlas Hardt satte 2-0 för Malmö på en retur.

LHC gav allt i slutperioden och bombade på rejält mot Malmö-kassen. Målen dröjde dock, men med fem minuter kvar så reducerade Daniel Olsson-Trkulja. Det blev inga fler mål utan Malmö kunde vända hemåt med en trepoängare.

– Det var någon som sa att vi skulle in och försvara de tre poängen, då var det någon annan som röt i och sa att vi har inga tre poäng att försvara utan vi ska in och vinna matchen, säger Malmös Nils Andersson till C More efter matchen.

– Det är viktigt att vi inte tycker synd om oss själva. Om vi fortsätter att skapa så många chanser som i dag framöver är jag säker på att det vänder, säger LHC:s tränare Dan Tangnes till SVT Öst.

Det blir nu OS-uppehåll i SHL. Nästa match för LHC är borta mot Djurgården den 24 februari.