Jonas Gustavsson. Bild: Mattias Landström

LHC föll på utvisningar och blekt powerplayspel – igen

Linköping kom till spel i Växjö och Vida arena med en tung övertidsförlust i Örebro. Liksom där var det nu på eftermiddagen utvisningarna som fällde Cluben.

Första perioden var en jämn tillställning trots att det var Växjö som gick till pausvila med två mål mot Linköpings noll.

Ett Linköping som började de tio första minuterna på ett formidabelt sätt med hög forechecking i ett försök att lugna ner Växjös spel.

När man sedan slarvar i försvarszon och Växjöspelarna kan snappa upp pucken och näta bakom en Jonas Gustafsson med fri sikt så tonade trycket i anfallszon av.

Trots detta avslutades perioden med nio vardera skott på mål och en varsin utvisning.

– Det är målvaktsspelet i första perioden och att några spetsspelare kliver upp, säger Sam Hallam, tränare i Växjö till Cmore.

Samtidigt menar han att det kan straffa sig att spela i 30 minuter utan någon utdelning och att det var en jämn fight på isen.

Nick Sörensen saknades under lördagen i Linköping på grund av skada och Olle Lycksell som fanns med i laguppställningen fick ingen tid på isen, vilket möjligtvis är tjänstefel från tränarhåll.

Att möta Växjö som är Svenska hockeyligans överlägset bästa lag på hemmaplan och vunnit sena senaste sex matcher beskrevs innan nedsläpp som en mardrömsmotståndare av Cmores expert.

Dan Tagnes håller inte riktigt med om det när han summerar matchen.

– Just nu tycker jag vi själva är våra egna mardrömsmotståndare och måste bli mer konsekventa i det vi gör, säger han och kritiserar återigen sättet att dra på sig utvisningar sent i matchen och under ett pressat läge.

Att resultatet stannar på 3-1 ett att Andrew Gordon reducerat genom ett rappt handledsskott är helt och hållet målvakten Jonas Gustafssons förtjänst som storspelade åtminstone i andra perioden.

På tisdag väntar återigen Örebro hemma i Saab arena.

 

LHC inför dagens toppmöte: ”Vi ska visa att vi är ett bra lag”

MATCHSUMMERING:

Period 1
Tid Mål Lag Målskytt
05:37 1-0 VLH 24 Brendan ShinniminAssist: 18 A Calof, 60 E Josefsson
09:22 2-0 VLH 87 Robert RosénAssist: 5 N Welch, 3 O Bohm
Period 3
Tid Mål Lag Målskytt
07:00 2-1 LHC 13 Andrew GordonAssist: (utan assist)
13:27 3-1 VLH 19 Tuomas KiiskinenAssist: 22 J Pesonen, 67 L Fröberg

Källa: www.shl.se