Bild: Mattias Landström

LHC förlorade sista matchen innan jul

Det var egentligen aldrig någon snack om saken. Även om LHC blixtrade till i den andra perioden kunde hemmalaget Skellefteå ta en komfortabel seger.

Hemmalaget Skellefteå inledde matchen bäst och redan efter fem minuter hade de en 2-0-ledning. Linköping lyckades skapa några spelvändningar, men Skellefteå var det spelförande laget i den första perioden. Därför var 2-0 efter 20 minuter ett rättvist resultat.

– Vi är fantastiskt mjuka där ute och så ska inte Linköpings Hockey Club agera, sa LHC-backen Eddie Larsson till CMore.

LHC-målvakten utbytt

Andra perioden började exakt lika dant som den första. Hemmalaget gjorde två mål på de fem första minuterna och 4-0-ledningen var ett faktum. Då bytte LHC-tränaren Tommy Jonsson ut Jonas Gustavsson från LHC-kassen. In kom Jacob Johansson. Linköping hade inte gett upp och några minuter senare gjorde Nikola Pasic 4-1, efter en fin pass från Eddie Larsson. Detta var hans första SHL-mål och poäng. Även Simon Lundmark fick en assistpoäng på målet och detta var hans första SHL-poäng. Sedan gjorde Linköping 4-2 genom Joe Whitney och det var resultatet efter 40 minuter.

– Vi måste fortsätta åka skridskor, vinna andrapuckar och hjälpa varandra sa 18-årige Nikola Pasic till CMore.

Forceringen kom av sig

Dock uteblev LHC-forceringen och Skellefteå kunde tidigt i den tredje perioden göra 5-2. Linköping hade inte mycket att komma med efter det, utan hemmalaget kunde i slutet av den tredje perioden fastställa slutresultatet till 6-2. Linköping förlorade därmed deras sista match innan julledigheten.

– Vi bjuder på för mycket och ger dem handikapp, uppförsbacken blir för stor, sa LHC-tränaren Tommy Jonsson till CMore.