Bild: Photos for work

LHC-junioren imponerade i JVM-genrepet

Det svenska JVM-laget laddar för fullt inför JVM. I natt spelade laget en träningsmatch mot Ryssland och väl där visade LHC-spelaren vägen.

Just nu genrepar det svenska J-20 landslaget inför JVM. Laget är på plats i Kanada och i natt spelade de en träningsmatch mot Ryssland och den vann juniorkronorna med 4-2. LHC-spelarna Adam Ginning och Johan Södergran deltog båda två i matchen. Även den förre LHC-junioren Hugo Leufvenius spelade nattens träningsmatch.

Johan Södergran var den av LHC-killarna som imponerade mest och gjorde 4-2-målet. Han vann en närkamp i offensiv tekningscirkel på den högra sidan och drog iväg ett fint handledsskott som satt i nätmaskorna.

Danmark väntar härnäst

Natten mot söndag möter Sverige Danmark i den sista träningsmatchen innan JVM. Sveriges slutgiltiga JVM-trupp kommer att fastställas senast den 25 december. Sveriges trupp består just nu av 24 utespelare och tre målvakter. Den slutgiltiga truppen kommer innehålla 20 utespelare och tre målvakter.

JVM inleds på annandagen och pågår fram till 5 januari. Turneringen avgörs i de kanadensiska städerna Vancouver och Victoria.