Emil Sylvegård firar ett mål mot HV71. Bild: Mattias Landström

LHC om tunga OS-tappen: Andra får kliva fram

Två matcher återstår för Linköpings HC innan det är dags för ett kortare uppehåll. I kväll väntar Färjestad på bortaplan och på lördag är det match mot Malmö på hemmais.

Totalt återstår nio matcher av grundserien där Linköping just nu ligger sjua på 71 poäng. Kvällens motståndare Färjestad ligger trea men endast tre poäng skiljer lagen åt. LHC hade två lediga dagar innan det var dags för träning igen.

– Vi känner oss pigga och vi har två otroligt viktiga matcher fram till breaket, det känns bra, säger Emil Sylvegård, till LHC TV.

Linköpings Derek Roy, Chad Billins, Ken Andre Olimb samt Mathis Olimb finns inte med de närmaste matcherna på grund av OS-spel samtidigt som Färjestad saknar Dick Axelsson, Lars Haugen och Mikael Wikstrand av samma anledning.

– Det är samma förutsättningar, de har några borta och vi har några borta så det kommer bli en tajt match, andra får ta klivet och visa framfötterna i stället. Det kommer vara kamp där ute, säkert ganska målsnålt men det är viktigt att vi får en bra start och att vi tror på oss själva och spelar i 60 minuter, säger Emil Sylvegård.

Färjestad har precis förstärkt truppen med Morgan Ellis, närmast från Skellefteå, och han är spelklar mot Linköping som blir hans första match i Färjestads färger.

Matchen mellan Färjestad och Linköping börjar klockan 19.00. På lördag är det LHC mot Malmö i Saab arena klockan 15.15. Efter det är det uppehåll till 24 februari.