Bild: Mattias Landström

LHC-spelarna uttagna till JVM

Nu har den svenska bruttotruppen till årets JVM presenterats. Två LHC-spelare kom med. Dock lämnades en av LHC:s SHL-juniorer utanför truppen.

Tidigare idag presenterades den svenska bruttotruppen till årets JVM. Turneringen spelas i de kanadensiska städerna Vancouver och Victoria mellan 26 december-5 januari. De äldsta spelarna i årets upplaga är födda 1999.

Två spelare från Linköping HC kom med i den svenska bruttotruppen. Backen Adam Ginning och forwarden Johan Södergran samt den förre LHC-junioren Hugo Leufvenius har alla tre blivit uttagna.

Lycksell ej uttagen – kan komma med ändå

Däremot finns inte LHC-forwarden Olle Lycksell med i truppen. Trots att han har imponerat under säsongen. Dock kan Lycksell ändå komma med. Eftersom förbundskaptenen Tomas Montén har lämnat en plats öppen för en forward. Den vakanta platsen är dock avsedd för Anaheims Isac Lundeström.

Rasmus Dahlin som har etablerat sig i NHL-laget Buffalo Sabres fanns inte med i truppen. Inte heller Leksandsbacken Filip Johansson som valdes i förstarundan i sommarens NHL-draft.

Den svenska JVM-truppen

MÅLVAKTER
  1. Adam Åhman
30. Samuel Ersson
35. Olle Eriksson Ek

BACKAR
3. Adam Boqvist
4. Jakob Ragnarsson
5. Adam Ginning
7. Timothy Liljegren
8. Rasmus Sandin
9. Nils Lundkvist
12. Erik Brännström
16. Filip Westerlund

FORWARDS
10. Emil Bemström
11. Samuel Fagemo
13. Johan Södergran
14. Hugo Leufvenius
15. Oskar Bäck
17. Filip Svenningsson
18. Jacob Olofson
19. Filip Hållander
21. Nils Höglander
23. Lucas Elvenes
26. Rickard Hugg
27. David Gustafsson
28. Fabian Zetterlund
29. Pontus Holmberg