Denise Altmann och Kim Martin Hasson. Bild: Andreas Schander

LHC-stjärnor bytte klubbor: Ett bra sätt att få in pengar

Linköpings HC kämpar med ekonomin och varje extra krona är till stor hjälp kommande säsong. Ett sätt att få in pengar på är att spela innebandy.

För andra gången arrangerade Linköpings hockeydamer en innebandycup för att få in en extra slant. Men också får att få ett extra fyspass samt för att ha en rolig kväll. I cupen deltog flera lag, främst företag.

– Vi fick in 15 000 kronor i dag och det är en jättebra peng för oss som går direkt till damerna, säger sportchefen Kim Martin Hasson.

Det räcker till några bortamatcher?
– Ja och lite käk till tjejerna, en transfer för en utländsk spelare kostar så mycket också, så vi kanske kan få hit en utländsk spelare.

Flera från ledarstaben var med och spelade, förutom Kim Martin Hasson, var även huvudtränaren Madeleine Östling och hjälptränare Jay Hasson med i Sportcenter under torsdagskvällen.

Flera av stjärnorna fanns också på plats, en av dem, veteranen och poängdrottningen Denise Altmann.
– Det är annorlunda, bollen är för lätt, den sticker i väg så högt men man har lärt sig lite, vi brukar vara med i en turnering i Västervik varje år.

Altmann har lagt den spelande hockeykarriären bakom sig men går nu in som hjälptränare, med fokus på anfallsspelet.
– Jag kan inte så mycket om defensiven.

Du har inte varit så mycket på den sidan…
– Ha ha, nä jag vet inte hur det ser ut där.

Hur är känslan nu när du inte ska spela mer?
– Det var ingen känsla som kom över natten, det har växt fram och det har varit nära flera säsonger. Det är ganska slitsamt, man tränar mycket och jag har gjort det i flera år så nu är det roligare att titta på när de andra sliter, säger Denise Altmann.