Bild: Mattias Landström

LHC straffades av serieledaren

Linköping HC förlorade på straffar borta mot Luleå på torsdagen trots storspel från Jonas Gustavsson i LHC-kassen.

– Det är surt, man vill vinna och vi försöker hitta tillbaka till där vi var i början av säsongen och det känns som vi är på väg åt rätt håll men det räckte inte till ikväll, säger Jonas Gustavsson, till C More efter matchen.

Det var sjuan Linköping mot serieledaren Luleå som möttes i Luleå i en annars mycket jämn serie där det skiljde endast åtta poäng mellan ettan och tiondeplacerade Brynäs före torsdagens matcher.

Tappade ledning

Trots kraftigt spelövertag för Luleå i den första perioden var det Linköping som gick till periodpaus med 1-0. Målskytt, seriens längsta spelare Viktor Svedberg, hans första fullträff efter återkomsten i svensk hockey.

Den andra perioden blev mer spelmässigt jämn men där hemmalaget skapade de allra hetaste målchanserna. Men en storspelande Jonas Gustavsson höll nollan de första 40 minuterna och fortsatt ledning inför slutperioden.

Matchen försenades innan den tredje perioden skulle starta på grund av ett sjukdomsfall på läktaren. När den tredje perioden kom igång fick LHC tidigt spela med en man mindre men Gustavsson höll undan. Den gången.

Missade tre straffar

Drygt åtta minuter in i slutperioden kvitterade Luleå. Ett resultat som stod sig efter ordinarie matchtid. LHC var tillbakatryckta stora delar av matchen men lyckades ändå ta matchen till förlängning. I förlängningen var det däremot Linköping som skapade mest, men mållöst även där.

Matchen fick i stället avgöras i straffläggning. Derek Roy, Joe Whitney och Nick Sörensen missade sina straffar medan Luleås Jack Connolly satte kvällens enda straff och två poäng till Luleå. Ett till Linköping

Övriga resultat torsdag:

  • Skellefteå – Mora 2-0
  • Rögle – HV-71 0-1
  • Frölunda – Brynäs 1-0, efter förlängning