Bild: Mattias Landström

LHC värvar från allsvenskan

Han var klar för Södertälje – men nu väljer Dan Pettersson spel i LHC.

I fjol var han poängmaskin, 12 mål och 18 assist, hos Västervik. Till kommande säsong skrev Dan Pettersson på för Södertälje, men nu är han klar för LHC.

– Det ska bli fantastiskt roligt och det känns som en väldigt bra utmaning. Jag ska göra allt jag kan för att ta en plats i laget och bidra med det jag kan, vilket är ett stabilt centerspel och att vara en pålitlig spelare som gör mina lagkamrater bättre. De senaste åren har jag utvecklat mitt tekande och det är något som jag också hoppas att jag ska kunna bidra med, säger Dan Pettersson till LHC:s hemsida.

– Dan är en intressant spelare som vi har haft möjlighet att följa väldigt nära i och med att han har spelat i Västervik. Vi tycker att Dan är redo för att ta det här steget i sin karriär och det ska bli väldigt intressant att se hur han kan växa in i SHL-kostymen, säger Fredrik Emvall till LHC:s hemsida och fortsätter:

– Vi förväntar oss inte att han skall vara en toppcenter i SHL då han inte har spelat i ligan tidigare, men han kompletterar upp vår centerbesättning på ett bra sätt. Han är dessutom en stor kille som ger vår forwardsbesättning några extra kilon. Vi har dessutom lite frågetecken på forwardssidan i inledningen av säsongen.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load