Foto: Pixabay

Nu är det dags att cykla för kampen mot cancer

I helgen är det spinning som gäller. Spin of Hope firar tioårsjubileum och Friskis & Svettis i Linköping kör för sjunde året i rad.

Spin of Hope är Nordens största spinningevent och fortsätter att växa. I år är det tionde gången och på lördag kör Friskis & Svettis för sjunde gången. Tanken med Spin of Hope är att samla in pengar till Barncancerfonden. Arrangemanget pågår i tolv timmar och tiotusentals personer på över 100 orter i landet deltar. I fjol deltog cirka 27 000 och mycket talar för att det blir närmare 30 000 i år. Insamlingsmålet är 6 miljoner kronor.

– Vi på Friskis Linköping är med och ordnar Spin of Hope på lördag. 55 lagcyklar hålls i gång hela dagen till förmån för Barncancerfonden, säger Gunilla Lindeberg, kommunikatör på Friskis & Svettis, i ett pressmeddelande.

En av deltagarna i Linköping är 17-åriga Henny Sundqvist. Hon har opererats för cancer i hjärnan två gånger, älskar att träna och vill dra in pengar till forskningen:

– Tack vare att det samlats in pengar till forskning kunde jag opereras fast det var ett svårt ingrepp, så jag tycker det är jätteviktigt att fortsätta få in mer pengar till Barncancerfonden.

Spin of Hope

Spin of Hope är ett spinningevent där lagdeltagarna hjälps åt att hålla spinningcyklarna i gång i tolv timmar, från sju på morgonen till sju på kvällen.
En bascykel kostar 1 500 kronor och en guldcykel kostar 3 000 kronor. Pengarna som samlas in under dagen går till Barncancerfonden.
Spin of Hope är ett av Sveriges största idrottsevenemang och har fler deltagare än både Vasaloppet och Vätternrundan.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load