Bild: Andreas Schander

LHC-publik hånade död HV-supporter

Enligt flera trådar i sociala medier höll en eller flera på Linköpings ståplatsläktare upp en hånfull banderoll som syftade på en HV-supporter som omkom i en trafikolycka i Huskvarna i somras. LHC:s klubbdirektör reagerar nu kraftfullt mot händelsen.

– Vi tar givetvis kraftfullt avstånd ifrån detta och utreder nu saken. Det är långt över gränsen och inte okej någonstans och heller absolut inte i vår eller någon annan arena, säger klubbdirektören Anders Mäki, i en kommentar.

LHC vill nu säkra händelsen via kamera- och vittnesuppgifter för att sedan vidta åtgärder.

– Vi som förening kommer att göra det vi kan och också för rättssäkerhetens skull ta hjälp av ordningsmakt för reda ut konsekvenserna för de inblandade. I vårt fall gäller så kallad arrangörsavstängning och därefter gäller den juridiska möjligheten som rättssamhället svarar för, säger Mäki.

Det är inte klarlagt om personen eller personerna är medlemmar i White Lions eller inte men banderollen hölls upp på ståplatsläktaren.

– Oavsett medlem eller inte så vet jag efter samtal med White Lions ordförande att de har samma syn på saken som oss. Det här var långt över gränsen.

LHC meddelar att de under processen dels kommer vara väldigt tydligt mot den eller de inblandade personerna samt informera supportrar i allmänhet och White Lions att denna typ av aktiviteter är helt förkastliga. LHC skriver på sin hemsida: Oavsett om det är ungdomligt oförstånd över konsekvenserna så skall alla tydligt veta var gränsen går.

– Vi som förening ber naturligtvis HV71 och North Banks Supporters om ursäkt och jag förutsätter att White Lions gör detsamma. Vårt arbete nu handlar om att dels identifiera hela händelsen, vidta åtgärder mot den enskilde samt se till att det inte händer igen. Vi har en härlig rivalitet mellan LHC och HV71 men alla måste vara medvetna om var gränserna går, säger Mäki.