Bild: Mattias Landström

Så är läget hos LHC inför omstarten

I morgon, onsdag, drar SHL i gång igen. LHC reser norrut för att plocka poäng mot Skellefteå.

LHC var skadedrabbat inför uppehållet och nu har även sjukdom härjat i laget.

– Det blev en speciell vecka för oss med tanke på att blev ganska mycket sjukdomar. Jag fick själv kasta in handduken efter onsdagens träning och lämna över ansvaret till mina kollegor. Men det blev ändå en bra vecka, vi fick chansen att kolla på många av de yngre spelarna och se hur de presterar i vår miljö, säger LHC:s huvudtränare Tommy Jonsson till klubbens hemsida.

Många skadade

På sjukdomsfronten ser läget bättre ut, men många spelare går skadade.

– Vi har fått tillbaka de flesta från sjukdomar, vilket är positivt för oss. Sen har vi några spelare som inte är tillgängliga för spel på grund av skador och två killar som är iväg och ska spela junior-VM i Kanada. Nick Sörensen reser inte med i dag då han ska bli pappa inom kort, men där finns det en viss chans att han reser upp i morgon istället och ansluter till laget till matchen, säger Tommy Jonsson och säger så här om matchen i morgon:

– Jag vill se att vi är kommer ut och spelar utefter det som vi har kommit överens om. Skellefteå är ett skickligt lag med många bra spelare, så det kommer givetvis bli en ordentlig utmaning för oss och det kommer krävas att vi kommer upp i tävlingsnivå och är beredda att betala priset för att vinna.