Gordon, Lilja och Roy i samma kedja ikväll, igen. Bild: Mattias Landström

Schander: Hoppas på Lilja 4-ever i LHC:s toppkedja

Mycket talar för comeback för Jakob Lilja i matchen mot Mora ikväll. Mycket talar också för att han bildar anfallskedja tillsammans med Derek Roy och Andrew Gordon. Ursäkta uttrycket men jag hoppas att Lilja ska stanna 4-ever i den kedjan. För nu behövs stabilitet med samspelta kedjor.

Krönika. Jag vill inte kalla det för superkedjan. Inte än. Det vore att ta i. Men jag räknar med att jag ska få använda superlativ över anfallstrion Derek Roy, Andrew Gordon och Jakob Lilja så småningom. Förutsättningarna finns och jag menar att det nu, precis nu är ett perfekt tillfälle att höja lägstanivån för att sakta öka och till sist i spurta i slutspelet.

Firma Lilja, Roy och Gordon kan bli skillnaden mellan ett misslyckat och ett lyckat slutspel. Hittills har LHC haft en alldeles för låg lägstanivå samtidigt som högstanivån är riktigt bra. Men om nu bara trion får hålla sig fria från sjukdomar och avstängningar så har de all världens möjlighet att bygga upp något bra när vi närmas oss slutspel. Något riktigt bra.

Och någon gång måste LHC visa upp ett stabilare spel för att övertyga fansen för just nu finns inte tilltron och i sportens värld är det resultat som räknas.

Vi kan väl se kvällens match mot Mora som en start för det mer stabilare spelet. För ikväll måste Linköping vinna för att visa sig slutspelsmässiga. Veckorna går snabbt och det stundtals vilsna spelet och de uteblivna timeouterna tär på tålamodet hos publiken i Saab arena.

LHC – det är dags att leverera, det är dags att övertyga.

I skrivande stund har laguppställningen ännu inte offentliggjorts men på träningar inför kvällens match mot Mora har Jakob Lilja ingått i samma kedja som Derek Roy och Andrew Gordon. Trion har spelat ihop tidigare under säsongen men på grund av Liljas månadslånga frånvaro har kedjan splittras.

Matchen Linköping – Mora börjar klockan 19 i Saab arena. Patrick Mullen är tillbaka efter en veckas sjukfrånvaro. Olle Lycksell däremot kommer inte till spel på grund av skadekänningar.

Filmen Lilja 4-ever förresten, den har jag ärligt talat aldrig sett men vet att det är ett svenskt drama.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load