Broc Little. Bild: Carl-Cedric Persson

Stjärnan tillbaka i skadedrabbat LHC

LHC har flera spelare på skadelistan och ett flertal spelare som har eller har varit sjuka. Men Broc Little gör comeback efter ett långt skadeuppehåll.

– Det har var några långa månader, det är frustrerande att se hur hårt alla jobbar utan att själv kunna bidra, jag vill vara en del av det. Det är alltid tuffa matcher här uppe men vi går för tre poäng, säger Broc Little, till LHC TV.

Efter ett veckolångt landslagsuppehåll är verksamheten i full gång i Linköping Hockey Club. På onsdagskvällen väntar match borta mot Skellefteå vilket också är veckans enda och den sista matchen innan allt julfirande. Sjukdomsläget har börjat ljusna en del, däremot kvarstår skadeproblematiken, vilket innebär att det blir ett något desarmerat LHC som reser till Skellefteå.

Sörensen väntar barn

– Vi har fått tillbaka de flesta från sjukdomar, vilket är positivt för oss. Sen har vi några spelare som inte är tillgängliga för spel på grund av skador och två killar som är iväg och ska spela Junior-VM i Kanada, säger Tommy Jonsson, till LHC:s webbsida.

Nick Sörensen reste inte med laget på tisdagen då han ska bli pappa inom kort, men det finns en möjlighet att han reser upp och ansluter till laget till matchen. LHC ligger fyra i en haltande tabell, ett poäng bakom Malmö och fyra poäng bakom Färjestad och ledande Luleå. Skellefteå ligger på tionde plats med 34 poäng.

“Kollar inte tabellen”

– Det är otroligt jämnt och varje poäng som vi spelar om är väldigt viktig. Sen kollar jag inte speciellt mycket på tabellen i det här skedet, det är mer att man kollar match för match hur motståndarna spelar och vad de har presterat den senaste tiden, säger Tommy Jonsson.

Matchen mellan Skellefteå och Linköping börjar klockan 19.00.