Bild: Patrik Jonsson/Nordic Media

Storstjärna klar för Linköping: Fantastiskt

Med 170 landskamper, VM-brons och OS-silver i bagaget återvänder storbacken Nilla Fischer till Linköping.

– Linköping är hemma för mig och min familj och jag känner mig stolt över att kunna representera en klubb som har en, för mig, passande värdegrund, säger Nilla Fischer. Jag ser fram emot samarbetet med Olof Unogård som har ett öppet feministiskt synsätt. Jag kan således fortsätta vara hela mig själv hos LFC, säger Nilla Fischer, i ett pressmeddelande.

Nilla Fischer kommer närmast från storklubben Wolfsburg men till sommaren lämnar hon klubben för att för att åter ta på sig LFC-tröjan. Och glädjen är stor i LFC-lägret.

– Fantastiskt att vi får hem Nilla Fischer till LFC. Hon är en av världens bästa mittbackar och att hon är lagkapten för ett av lagen i den senaste Champions League-finalen talar för sig självt. Hon är en fantastisk ledare på och utanför plan och kommer att bidra med en rutin som få besitter, säger LFC-tränaren Olof Unogård, i en kommentar.

Fischer har gjort 170 landskamper, hon har ett VM-brons och ett OS-silver. Dessutom har hon blivit tysk mästare med Wolfsburg flera gånger.

Hon lämnade LFC 2013 men nu kommer stjärnan alltså hem igen. Hon ansluter i juli nästa år med ett kontrakt som sträcker sig till och med 2021.

– Nu ser jag framemot, och känner mig mycket inspirerad att återgå till de regerande svenska mästarna LFC. Det finns mycket jag hoppas kunna bidra med i deras jakt på titlar och Europaspel, säger Nilla Fischer.