Fredrik Richardson, träningskoordinator med ansvar för gym räknar armhävning när medlemmen Erik Järnlund kämpar på. Till höger, Pia Carlsson, verksamhetsansvarig. Bild: Campushallen

Styrkebesked från gymmet i Linköping: Krafttag för ren träning

Under den här veckan är det den så kallade uppmärksamhetsveckan. Syftet är att kraftigt ta avstånd från doping. Campushallen är en träningsplats som jobbar hårt med dessa frågor.

– Syftet med veckan är att gemensamt ta ställning för att vi är en dopningsfri träningsanläggning samt sätta fokus på glädjen i att träna rent, säger Fredrik Richardson, träningskoordinator med ansvar för gym.

“Bara” hård träning

100 % ren hårdträning är en arbetsmetod som syftar till att minska användningen av dopingpreparat. Metoden är framtagen av Stad (Stockholm förebygger alkohol och droger) i samverkan med det nationella nätverket Prodis (Prevention av doping i Sverige).
– Det är värdefullt att i antidopingarbetet prata träningsglädje, sund mat och förstås ren hårdträning, säger Pia Carlsson, verksamhetschef på Campushallen.

Linköpings kommun har nu en samordnande roll lokalt och jobbar förebyggande kring dessa frågor tillsammans med anslutna träningsanläggningar. Uppmärksamhetsveckan genomförs nationellt.

Tusentals medlemmar

Campushallen, med 7 500 medlemmar, har varit aktiv i nätverket sedan starten i Linköping och har varje år förnyat sitt diplom. Beställda dopingkontroller genomförs årligen. Under veckan arrangeras det tävlingar i armhävning och magstyrka som på olika sätt sätter fokus på egenkroppsträning och just ”ren hård träning”. Utöver det blir det temapass i olympiska lyft och polisen kommer också på besök för att prata med besökare och svara på frågor.

Mer om Campushallen:

Gymmet som tar krafttag mot doping