Dan Tangnes. Bild: Mattias Landström

Tangnes sågning av egna laget: ”Så dåligt försvarsspel”

Nick Sörensen skadad och förlust efter förlängningen. Det blev en dubbel kalldusch för Linköpings HC i Behrn arena.

– Det är bedrövligt försvarsspel, det är så dåligt och jag är så förbannad just nu, sa LHC-tränaren Dan Tangnes, till C More efter förlusten i Örebro.

Linköpings HC hade underläge med 3-1 mot Örebro inför den tredje perioden, kom tillbaka till 3-3 men föll sedan i förlängningen.
– Det är starkt att komma tillbaka men vi letar hundra olika sätt att förlora den här matchen, vi gör ingen bra match, det enda positiva är att vi tar en poäng med oss.

Det var 1-0 till hemmalaget redan efter drygt två minuter när  Tylor Spink slog in en retur efter att Linköping tappat pucken på mittlinjen. Men LHC kom tillbaka direkt och kvitterade genom amerikan Patrick Mullen efter ett hårt och effektivt förarbete av Fredrik Karlström.

Nick Sörensen skadad

Men när sedan Almen Bibic satt utvisad för fasthållning tog Örebro återigen ledningen, 2-1, som stod sig perioden ut. Och Tangnes, var besviken.
– Slarvig första period, vi spelar långsamt och sätter oss själva i svåra situationer. Svårt med att generera fart i våra spelvändningar, vi vill spela oss ur situationerna men då måste vi spela snabbare, sa Dan Tangnes, till C More efter den första perioden.

Men redan i den första perioden kom det första bakslaget för LHC när Nick Sörensen lämnade isen på grund av skada. Han åkte på Örebros mål och skadades så illa att han senare fick lämna matchen. Tony Mårtensson (som gjorde sin 400:e match i svenska högstaligan) sa till C More att det kan handla om en ryggskada. Efter matchen fick även Dan Tangnes frågan om statusen på Sörensen.
– Jag vet inte hur det är med honom, sa Tangnes.

Linköping hade tre raka segrar inför kvällens match mot Örebro samtidigt som just Örebro vunnit de två tidigare mötena mot Linköping. Någon trend skulle således brytas. Och det blev hemmalaget som bröt Linköpings segersvit.

Kom tillbaka – men föll

LHC fick chansen att spela numerärt överläge i både inledningen och i avslutningen av den andra perioden och skapade en hel del chanser. Dessutom hade LHC trycket och ägde det mesta av spelet däremellan men Eero Kilpeläinen i Örebro-målet stod emot och perioden slutade mållös. I den tredje perioden gjorde Örebro sitt andra mål i numerärt överläge och totalt 3-1 efter 59 sekunder in i slutperioden. Men bara minuter senare dunkade Niclas Lundgren in ett slagskott från blå linje som betydde 3-2. Sedan kom 3-3 genom Olle Lycksell. Derek Roy spelade fram till båda.

Med mindre än två minuter kvar av ordinarie matchtid drog Linköping på sig den femte utvisningen i matchen men oavgjort stod sig efter 60 minuter och matchen fick avgöras på förlängning där Örebro slog in segermålet som betydde 4-3.