Bild: Stefan Jerrevång/TT

Utvisningar avgörande när LHC vann

LHC fick spela i numerärt överläge fyra gånger i den första perioden samtidigt som laget inte fick en enda utvisning emot sig. Det bäddade för Linköpingsseger när Mora besegrades med 4-1.

LHC: Spelet hackade. Spelet svajade.
Mora: Spelet hackade. Spelet svajade.
Skillnaden: Effektiviteten.

Men även om spelet hackade och svajade i inledningen så blev det en rejäl uppryckning spelmässigt. Och det var Linköpings numerära överlägen som bäddade för det. Linköping vann med 4-1 inför 4 975 åskådare i Saab arena.

Målskyttar:

  • Nick Sörensen
  • Andrew Gordon
  • Jimmy Andersson
  • Mathis Olimb

Linköpings inledningsmål kom efter halva den första perioden genom Nick Sörensen. Ett psykologiskt viktigt mål då det numerära övertaget inte fungerade alls. Mora hade precis blivit fulltaligt innan Sörensen slog in pucken.

Mora fortsatte sedan att dra på sig utvisningar. Två av dem samtidigt vilket betydde spel i fem man mot tre. Då återstod över en minut av den första utvisningen. Då kom också 2-0, genom Andrew Gordon, och Linköpingssonen i Mora-kassen, Christian Engstrand, hann knappt ta mer än två djupa andetag innan han suckade då bortalaget drog på sig ytterligare en utvisning.

I den andra perioden fick däremot Mora spela i numerärt överläge två gånger om när först Sebastian Karlsson blev utvisad för en tripping och sedan efter ett lagstraff efter att LHC var för många spelare på isen.

Två numerära överlägen för Mora i rad. Det blev ett för mycket och Mora kunde trycka in 3-1 bakom ett annars stabilt ”Monster” i Jonas Gustavsson i LHC-målet.

Den tredje perioden blev en lång jakt för bortalaget men LHC höll undan och kunde i stället slå in 4-1 i tom bur och som därmed bärgade hem tre viktiga poäng i en jämn serie.

Läs intervjun med Sebastian Karlsson efter segermatchen:

Karlssons hyllning efter segern: Fantastisk laginsats

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load