Foto: Blocket/Vätternrundan

Vätternrundan och Blocket satsar på ny popup-sajt

Letar du cykel inför Vätternrundan? Då kan du ha nytta av en ny popup-sajt.

Begagnatmarknaden för cyklar är enorm. Nu lanserar Vätternrundan och Blocket en ny popup-sajt tillsammans. Syftet är att främja en hållbar cykelhandel och erbjuda bra cyklar till priser som gör att fler kan cykla.

– Vätternrundan jobbar aktivt för en hållbar utveckling och cykeln är en symbol för fysisk aktivitet, hälsa och miljömedvetenhet. Vår vision är att få fler att cykla, och för att nå den visionen behöver trösklarna sänkas. Alla varken vill eller har möjlighet att köpa en ny cykel, utan skulle hellre vilja hyra eller köpa en begagnad. Därför känns samarbetet med Blocket spännande och kommer förhoppningsvis göra att fler både vill och kan ägna sig åt cykling som träningsform, säger Ulrika Smith Svenstedt, marknadschef på Vätternrundan, i ett pressmeddelande.

Popup-sajten heter Blocket Cykling, en version av Blockets stora utbud av cyklar, och visar ett urval av mer exklusiva varumärken och mer avancerade cyklar. Det går även att filtrera fram uthyresannonser så att deltagare i olika lopp enklare kan hitta en cykel att hyra på plats.

Hållbara fakta om cyklar

Tack vare svenska folkets begagnathandel av cyklar på Blocket 2017 kunde nytillverkningen av över 600 ton aluminium och stål undvikas totalt. Att producera metaller är en energikrävande process och tär på planetens begränsade resurser. Därför gör man en stor insats genom att köpa, sälja och hyra begagnade cyklar.
De mest sökta varumärkena på Blocket just nu är 1) Crescent, 2) Scott, 3) Skeppshult, 4) Trek och 5) Canyon.
Cykelkategorin på Blocket har just nu i snitt en halv miljon besökare i veckan
Enligt Blockets undersökning, i samarbete med Kantar Sifo, uppger en dryg tredjedel av svenska folket (37 %) att de kan tänka sig att hyra en cykel. Mer än hälften (54 %) av unga kvinnor kan tänka sig att hyra en cykel, vilket är den högsta siffran bland grupperna.

Källa: Blocket