Foto: Mattias Landström

“Monstret” satte stopp för Skellefteå

Skellefteå vann skotten överlägset, men LHC vann matchen. Tacka “Monstret” för det.

Efter tre raka förluster borta mot Skellefteå så lyckades LHC ta en seger. Men det var Skellefteå som var vassast i första perioden, men utan att näta. I stället satte Andrew Gordon 1-0 för LHC på egen retur.

– Det är en tuff match, de kom ut med mycket fart som vi förväntade oss. Men vi måste göra ett bättre jobb med att få ut pucken, men vi har ledningen och det är bara fortsätta att trycka på, säger Andrew Gordon till C More i första periodpausen.

Andra perioden blev mållös, men det var gott om chanser och främst för Skellefteå. Men Jonas “Monstret” Gustavsson fixade flera svettiga räddningar.

LHC fick lite mer andrum i början av tredje när Olle Lycksell satte pucken efter en gratischans sedan Skellefteå slagit en felpass.

Men med fyra minuter kvar väcktes hemmahoppet då Jonathan Pudas satte reduceringen. I kvitteringsjakten tog Skellefteå ut målvakten Joni Ortio men då fick Nick Sörensen i ett bra läge. Joni Ortio vände på isen och slängde sig och drog med sig både puck och mål. Domaren dömde straff och den satte Nick Sörensen mellan benen.

Men dramatiken var inte slut. Med halvminuten kvar fick Pontus Petterström in ytterligare en reducering, men LHC höll undan och vann med 3-2.

Bäst hos LHC var Jonas Gustavsson. Skellefteå vann skotten med hela 38-19, men lyckades bara lura “Monstret” två gånger.

– Man är lite tom efter en torsk. Totalt sett är det en väldigt bra match. Det är småsaker, små detaljer som gör att de gör målen. På det stora hela är jag nöjd med prestationen sen vill man ju gärna ha poängen med sig. Just nu känns det bara tomt, säger Skellefteås tränare Stefan Klockare till C More.

Missa inga nyheter:

Anmäl dig till Linköping News nyhetsbrev – helt gratis!

Ladda ner Linköping Newsappen:

Android eller iOS(Iphone).

Följ Linköping News på Facebook.

-----

No more pages to load