Uppgift – mordplatsen fylldes med vatten

bill-oxford-udXD2NrbXS8-unsplash

Dubbelmordet i Mantorp har resulterat i att två personer har funnits anhållna. Det rör sig om en man i 70 årsåldern och en kvinna i 60 årsåldern. Paret hittades döda i sitt hem, och mordplatsen ska ha fyllts med mängder av vatten. Polisen har haft en intensiv jakt efter en gärningsman och nu är två personer anhållna.

 

Läs också: Misshandlad i gångtunnel.

 

Förnekar inblandning

De anhållna ska vara skäligen misstänkta, vilket är en låg grad av misstanke. En av de misstänktas advokat har meddelat att den misstänkta anser sig vara oskyldig och förekar inblandning. Chefsåklagaren i Linköping Pär Andersson säger – Eftersom utredningen är inne i ett tidigt skede kan jag inte lämna någon information förrän efter en eventuell häktningsframställan. Han vill inte kommentera händelsen då den är inne i ett känsligt skede.

Mordplatsen ska ha fyllts med extrema mängder vatten enligt källor. Detta är något som polisen själva inte vill kommentera. Enligt Expressen ska det äldre paret även har varit fastbundna. Inte heller detta vill polisen kommentera i och med att undersökningen är inne i ett känsligt skede. Polisen fattade tidigt misstanke om att det rörde sig om ett rånmord. Mördarna ska ha tvingat till sig kod och kort för att senare göra uttag från parets kort i en bankomat. Runt bankomaten ska det finnas en övervakningskamera, men inga bilder är ännu kända.

 

Läs om hunden som var fastbunden när ägarna reste bort.