Aktivister blockerar transporter på Scan

dan-R5t1NJr5J_g-unsplash

Scan är ett företag som arbetar med produktion av olika produkter av kött. De har bland annat korvar i olika slag. Nu har de mött på aktivister som blockerar deras transporter i en kamp för djuren.

Det blir allt fler som väljer att bli vegetarianer och veganer och det blir även fler aktivister som aktivt arbetar för djurens rättigheter. Några av dessa aktivister slöt upp för att blockera transporter av jätten Scan. Målet för aktivisterna var att djuren som transporterades inte skulle komma fram till slakteriet, och att de skulle släppas fria. Det var aktivister från gruppen Tomma Burar som utförde blockaden av transporten.

Även de vanvårdade hästarna borde vara ett mål för aktivisterna.

 

Ett 30-tal aktivister

Det var cirka 30 aktivister som slöt upp och blockerade infarten till Scan. I lastbilarna som de stannade fanns det djur som var påväg mot slakteriet för att bli slaktade. 13 personer omhändertogs.

Polisen säger att aktivisterna har rätt att protestera, men att det i sådana här fall inte får ske under någon längre tid då det är viktigt för djuren att komma fram så snabbt som möjligt. Chansen att djuren inte skulle nå slakteriet på grund av aktivisterna är minimal, så det som istället sker är ett ökat lidande för djuren under tiden dem är i transporten. Därför skingrade poliserna gruppen relativt snabbt.

 

Efter demonstrationen har Tomma Burar fått utstå hot och hat.