Mycket skola för pengarna

national-cancer-institute-N_aihp118p8-unsplash

Berzeliusskolan har blivit invigt. Renoveringen har tagit 3,5 år och är äntligen klar.

Linköping är en växande stad och det betyder att det även behövs fler skolplatser. Utbyggnationen och renoveringen av Berzeliusskolan var därför viktig för stadens barn och för att staden ska fungera så bra som möjligt med utbildning och allt som hör till. Det var bra att skolan äntligen blev klar eftersom att det kommer vara betydligt fler elever nästa år i och med att staden växer. Datumet för invigningen var fredag den 13e oktober 2017. Trots att fredagen den 13e vanligtvis är ett datum  med otur så gick invigningen bra.

 

Plats för 1 700 elever

Det är runt 25 000 kvadratmeter som har renoverats och även byggts om och ut. På dessa kvadratmeter kommer det att finnas plats för cirka 1 700 elever enligt Magnus Johansson som är enhetschef på Berzeliusskolan. Det var kommunalråd Jakob Björneke  som klippte bandet på invigningen på fredagen.

Ett annat jättebygge som invigts i dagarna var tillbyggnaden som hör till Linköping Universitet, LiU, som rymmer bland annat restaurang, bibliotek och plats för ytterligare 1 000 studenter.