Kolla in Linköpings nya jättebygge

Linköping har fått ytterligare en omskriven byggnad. Denna gången gäller det ett jättebygge för studenter. Det finns bland annat 1 000 studieplatser, ett bibliotek och en restaurang. Jättebygget är nu invigt och det var många som samlades på platsen för att bevittna invigningen.

Bygget är ett tillskott till Linköpings Universitet, LiU, och en väldigt bra möjlighet för alla som studerar där. Det är pengar som är väl investerade. Men det är inte bara studenter som är välkomna till platsen, utan även allmänheten.

 

Omskrivna byggnader i Linköping

Det är många byggen som har uppmärksammats på senaste tiden i Linköping. Inte alltid till det positiva dock. Bland annat har det varit mycket skriverier i svensk media kring simhallen i Linköping som skenade iväg och där priset landade på en miljard kronor. Det var inte positiva reaktioner och nästan alla höll med om att de pengarna borde ha spenderats på andra saker. En annan byggnad som är negativt omskriven är huset i Vallastaden som nominerades till tävlingen där Sveriges fulaste byggnad koras.