Dålig städning på US får regionen att gå in för patientsäkerhetens skull

Städningen på Universitetssjukhuset, US, har inte fungerat bra. Det har inte blivit så rent som det behöver vara på ett sjukhus och därför väljer regionen att gå in för att öka säkerheten för patienterna.

Tidigare har ett externt bolag skött städningen på US, men det har inte alls fungerat så bra som det måste göra på ett sjukhus. Därför har Region Östergötland valt att gå in och tar nu över städningen på US. Detta rapporterar bland annat Kristdemokraterna i deras veckobrev. Detta kommer att öka säkerheten för patienterna på sjukhuset, men det kommer även öka säkerheten för de som arbetar på sjukhuset.

Andra förslag som kommer ifrån Kristdemokraterna är att utöka tågrutterna och beslutet om att förbjuda alkohol innan operationer.

 

Stora brister i hygien

På sjukhuset ska det ha funnits stora brister i hygienen. Detta är något som är under all kritik när det kommer till sjukhus och det kan till och med vara farligt för patienterna som vårdas där. Att ett sjukhus inte bara har brister i hygienen, utan att bristerna dessutom är stora, är oroväckande. Det var bra att Moderaterna och Kristdemokraterna tog beslutet om att ändra på städningen och vilka som står bakom städningen för att säkerställa att det sker på ett korrekt sätt.