Rättegång ställdes in – advokat var full

En advokat i Östergötland var så kraftigt berusad att flera mål fick lova att ställas in. Advokaten somnade sedan i en soffa och har nu varnats för sitt agerande.

I ett mål om narkotikabrott i Linköpings tingsrätt skulle advokaten vara offentlig försvarare. Men advokaten dök upp full och målet fick avbrytas. Ytterligare två mål fick lov att ställas in och Advokatsamfundets disciplinnämnd skriver i sitt beslut att målen ställdes in på grund av advokatens indisposition.

 

Advokaten var kraftigt berusad

Advokaten beskrivs som att han var kraftigt berusad vid tillfället, detta av flera källor. Han både luktade alkohol och kom sent. En whiskyflaska ska ha stått på golvet. Advokaten hittades senare sittandes utanför ingången och hjälptes till en soffa – där han somnade.

Advokaten försvarar sig med att han var i en pressad situation och hade hög arbetsbelastning. Men disciplinnämnden anser att händelsen inte går att försvara.

Advokaten har fått en varning av disciplinnämnden och säger att advokaten allvarligt har åsidosatt sina plikter. Beslutet har skickats till justitiekanslern (JK).

Läs om det färgsprakande kärleksparet som spred glädje.