Aktivister hotade – Jag hade kört över er

maria-oswalt-ZANucjd3dW0-unsplash

De aktivister som protesterade utanför Scan i måndags har fått utså hot och hat efter att de blockerade en infart till köttjätten Scan. Det var en transport med djur som var påväg till Scans slakteri. Aktivistgruppen Tomma Burar valde att blockera infarten till Scan i hopp om att djuren skulle slippa bli slaktade. Men det som istället hände var att 13 av de 30 aktivisterna blev omhändertagna av polisen. Efter händelsen har gruppen fått utstå mycket hat.

 

“Jag hade kört över er”

Aktivisterna har fått höra kommentarer som att föraren av transporten borde ha struntat i aktivisterna och att de borde ha blivit överköra. Det är även enskilda personer som säger att de själva hade kört över aktivisterna, vissa säger till och med att de skulle vilja köra över dem. Att säga saker som detta är olaga hot. Även Björns tvillingar fick utstå hot när de blev anklagade för att vara rasister och hitta på en misshandel.

Det var cirka 8 000 kommentarer om aktivisternas kamp för djuren. Många kommentarer var positiva och hejarop till gruppen Tomma Burar. Men många var hat och till och med hot om livet. Några av de kommentarerna som syntes var “Jag hade aldrig tvekat utan ja hade kört över er” och ”Var glada att jag inte kör, jag hade inte stannat, hade tvärtom gasat mer”.