Björns tvillingar misshandlades – nu hotas de till livet

Björn Holm är pappa till tvillingarna Jessie Holm Hampe och Nicolle Holm Hampe. Systrarna misshandlades utanför Mc Donalds och Jessie, den ena systern, hann ta fram telefonen och filma personerna som misshandlade tvillingarna. Pappa Björn spred sedan filmen på Facebook i hopp om att kunna lokalisera förvarna. Men inlägget fick inte den responsen som Björn hade hoppats på – istället blev han anklagad för att ljuga.

 

Inlägget fick stor spridning

Inlägget spreds snabbt på Facebook och Björn fick upp hoppet om att hitta de två förövarna som sågs på filmen. Men istället mötte han och döttrarna kritik. De blev anklagade för att ljuga om misshandeln och för att vara rasister. Personerna på filmen var mörkhyade och det började spridas rykten om att Björn hade hittat på hela händelsen för att han var rasist. Folk blev upprörda och i grupper på Facebook så diskuterades det om hur Björn och döttrarna Jessie och Nicolle var emot ensamkommande flyktingar och försökte sprida rasistisk propaganda. Personerna krävde dokumentation från polis och sjukhus om att misshandeln har ägt rum.

 

Erkände brott

En av förövarna greps och erkände misshandeln mot systrarna. Detta var en lättnad för både dem och Pappa Björn som nu slapp fortsätta bli anklagade. Den andra gärningsmannen är på fri fot än.

 

Andra brott: Två våldtäkter rapporterade.