Fast med trimmad cykel – körde i 100 km h

Cyklisten, eller föraren, var påväg till jobbet under vansinnesfärden när polisen stoppade honom. Hans elcykel, eller motorcykel, uppgick till en hastighet runt 100 kilometer i timmen.

Björn Goding som är förundersökningsledare på Polisen region Öst säger – Det var livsfarligt, sannolikt har cykeln även en ram som inte är byggd för hastigheten och så hade den bromsar som inte fungerade.

 

Stoppad av polispatrull

En polispatrull som rörde sig på Djurgårdsgatan i centrala Linköping mötte mannen på cykeln en måndagsmorgon. De tyckte att det gick alldeles för fort och valde därför att vända och köra efter cyklisten på monstercykeln. För att komma ikapp cykeln fick polisen lov att köra i 98 kilometer i timmen. Cykeln visade sig vara en mountainbike som inte bara gick för snabbt utan också hade dåliga bromsar.

Hastigheten på en vanlig elcykel är i normala fall 25 kilometer i timmen. Denna cykel hade trimmats för att uppnå en hastighet på närmare 100 kilometer i timmen.

– Vi har beslagtagit cykeln och den kommer att testas av inspektörer hos oss, säger Björn Goding.

Föraren av cykeln hade införskaffat den via Blocket. Han misstänks nu för grov olovlig körning och vårdslöshet i trafik.