Tre misshandlade vid gångtunnel – en förd till sjukhus

Klockan 00.35 natten mot lördagen inträffade en misshandel i en gångtunnel i Linköping. Det var tre personer som attackerades av ett gäng med killar. En av målsägande fick lov att föras till sjukhus pågrund av sina skador.

Kommentar från presstalesperson vid polisen i Östergötland, Thomas Agnevik: – Det är tre målsägande som ska ha blivit misshandlade av ett gäng grabbar, jag vet inte exakt hur många det var.

Gänget som misshandlade de tre personerna i tunneln hade även med sig en leksakspistol. Det ska ha varit uppenbart att det var just en leksak, men det skapade ändå stort obehag hos de personerna som misshandlades. I en sådan situation när man är rädd och i chock är det svårt att avgöra vad som är vad, även om det i efterhand kan ses som uppenbart att det var just en leksakspistol. Hur pistolen har används är okänt.

 

En person till sjukhus

Av de tre personerna som blev misshandlade i gångtunneln var det en av dem som fick lov att föras till sjukhus. Det rörde sig om en sårskada i huvudet, vilket inte var någon livshotande skada. Övriga personer var rent fysiskt oskadda men samtliga var medtagna av händelsen. Kort efter händelsen fanns det ingen misstänkt.

 

Andra brott som har skett i Linköping är två våldtäkter.