Chocken – Mysla dog i våra armar

Mysla var en glad och fin häst. En dag försvann Mysla från familjen Tallgrens stall i Bankekind. Hon var borta i ungefär en vecka och eftersöktes varje dag. Hoppet blev mindre och mindre ju längre Mysla var borta, men de gav inte upp. Efter en vecka kom glädjebeskedet – Mysla var hittad vid liv.

Mysla hade fastnat i ett kärr, inte så jättelångt ifrån stallet. Det var en granne som hade hört hennes gnägg när hon stod i kärret. Mest troligt är att hon har suttit fast där ett tag. Brandkåren kontaktades och ett tiotal brandmän kämpade för att hjälpa Mysla upp ur kärret. Det var en räddningsinsats som varade i cirka två timmar. Att dra upp en häst ur ett kärr är ingen lätt match, men med samarbete och styrka så gick det vägen.

 

Mysla levde – dog plötsligt

När Mysla hade kommit upp ur kärret så var det uppenbart att hon inte mådde helt bra. Hon var medtagen, vilket förväntades. Både på grund av att hon tros ha suttit fast länge med tryck på kroppen och utan mat och vatten, men även för att en räddning inte bara är jobbig för brandmännen utan även för hästen. Men Mysla kunde gå tillbaka till stallet själv och de trodde att hon hade klarat sig. Dagen efter blev hon märkbart sämre. Familjen höll om Mysla när hon föll ihop och dog.