Se bilderna – här kämpar brandmännen for att rädda Mysla

Mysla gick ett tragiskt öde till mötes när hon klev ner i ett kärr och fastnade. Det blev ett intensivt pådrag för att dra up Mysla ur kärret. Det var bara en liten del av ryggen och huvudet som var ovanför leran. Resten av kroppen satt fast – tills brandmännen kom till undsättning.

Vi har tidigare rapporterat om Mysla som tragiskt dog efter att ha fastnat i ett kärr. Brandmännen gjorde ett enastående arbete och lyckades få upp Mysla som tros ha suttit fast i kärret i närmare en veckas tid. Mysla försvann hemifrån och var borta i en vecka. Efter en veckas tid hördes ett gnägg av en granne. Det visade sig att gnägget kom ifrån Mysla som satt fast i kärret. Troligtvis har hon fastnat där redan när hon försvann, men detta är inget som går att bevisa.

 

Brandmännen kämpade i timmar

Ett räddningsarbete påbörjades för att få upp hästen ur kärret. Det är inte ett enkelt arbete och det krävs mycket kraft. Hästar är tunga redan i sig själva, och om de sitter fast blir det givetvis ännu svårare. Men brandmännen lyckas få upp Mysla. Mysla var medtagen men såg ut att må helt okej och kunde själv gå till stallet. Väl i stallet fick hon bland annat dropp och medicin. men påfrestningarna hade varit för stora och dagen efter föll hon tragiskt ihop dog.