Dystra beskedet – News läggs ner

I april 2017 startade Nyhetssajterna Norrköping News och Linköping News. Tidningarna har sedan tidigare hotats av nedläggning och nu har det dystra beskedet kommit om att tidningarna läggs ned.

Redan i december var det fem anställda som blev uppsagda. Av dessa fem var det fyra journalister. Anledningen till att dessa personer blev blev uppsagda var enligt VDn Mats Ottosson att intäkterna inte var tillräckligt stora och att de inte hade ökat i den takten som de hade behövt göra för att upprätthålla tidningen och ha kvar de anställda.

Men även efter hotet om nedstängning så fanns tidningarna kvar ett tag. Men trots minskade personalkostnader så kunde tidningarna inte få den lönsamheten som de behövde. Därför kom det dystra beskedet – Norrköping News och Linköping News läggs ned.

 

Tack för oss

Det är med stort vemod vi berättar denna dystra nyhet. Vi vill passa på att tacka för oss och rikta ett stort tack till alla våra fantastiska läsare som har stöttat oss genom åren. Vi hoppas att ni har tyckt om våran nyhetsrapportering och att vi har kunnat skänka glädje till er alla under våra år som aktiva. Det har varit otroligt roligt och inspirerande att sprida nyheter. Men nu är tiden kommen. Tack för oss!