Mats Ottosson, vd på News. Bild: Stefan Pettersson

News hotas av nedläggning

Trots bra trafikutveckling hotas Linköping News av nedläggning. Hoppet står nu till att hitta fler finansiärer.

Det var i april 2017 som Linköping News startades. Sajten blev snabbt populär bland läsarna som ett alternativ till andra nyhetsmedier. Trafiken har stadigt ökat och under hösten har det tagit rejäl fart.

– Vi har blivit väldigt väl mottagna av läsarna och det är kul att trafikutvecklingen har fått extra skjuts på senare tid, säger News vd och ansvarige utgivare Mats Ottosson.

Uppstartskostnader

Men i en uppstart är det stora kostnader och intäkterna har inte ökat i den takt som man kunde hoppats.

– Det är dyrt att etablera nya sajter och för att klara framtiden behövs fler delägare för att trygga utgivningen, eller samarbeten som förändrar nuvarande situation, säger Mats Ottosson.

News hoppas nu att fler vill kliva in i projektet.

Söker fler intressenter

– Utifrån den kunskap vi har så finns det en ljus framtid för sajterna, bara vi kan klara oss tills intäkterna är ikapp. Förhoppningsvis finns det aktörer som har ett intresse av att hoppa på ett så här spännande framtidsprojekt, säger Mats Ottosson och tillägger:

– Mångfald på mediemarknaden är viktigt, så i bästa fall kommer vi i kontakt med någon när vårt läge nu blir känt.

Varför skulle någon vilja satsa på Newssajterna?
– Media är tufft men väldigt spännande, och det finns förebilder på andra orter i Sverige som visar mycket bra lönsamhet.

Hela personalstyrkan på News är varslad om uppsägning och kontakt har tagits med de fackliga parterna. Om uppsägningarna blir ett faktum återstår att se.