Fransen spaning – 2018 skärmtiden ger svar om slime

Daniel Fransen har skrivit en krönika om svenskarnas sökvanor på internet och om skärmtiden vi har. Vad söker egentligen svenskarna på? Vad har vi googlat på under 2018? Jo, riktigt slemmiga grejer.

Skärmar och skärmtid är ett debatterat ämne, inte minst när det kommer till barn och ungdomar. Hur mycket tid ska vi egentligen spendera framför skärmen? Vad anses som nyttigt, och när går gränsen till att bli för mycket och till och med ohälsosamt? Detta är högst individuellt, men en generell linje man kan dra är att skärmtiden blir för mycket när det tar tid från annat. Om hemmet till exempel är stökigt för att man inte har tid att städa, men ändå scrollar frenetiskt på sociala medier – ja då spenderar man alldeles för mycket tid framförs skärmen. Och ännu värre är det om skärmen tar tid ifrån det sociala och att man inte träffar vänner och familj för att man istället sitter hemma och spelar eller googlar på hur man gör slime.

 

Slemmig sökning under 2018

Under 2018 var slime populärt. Och att söka på hur man kan göra slime själv var ännu populärare.  Det finns olika recept. Det finns de recepten som har potatismjöl och de som använder sig av lim som bas. Oavsett så är du garanterad ett riktigt slemmigt resultat. Och chansen är att du säkerligen redan har provat detta – precis som en stor del av det svenska folket.

 

Det är inte bara slime man kan göra själv utan även bakverk.