Här straffas redan Arla för ostsveket

Arla har hamnat i blåsväder. Arla är en producent av mejeriprodukter som bland annat mjölk, smör och ost. Nu straffas de för vilseledande reklam. De har inte ljugit rakt ut, men de har vilselett kunderna i en falsk invaggning om att deras ost är vegetarisk.

 

Vegetarisk eller vegansk ost

Från början var vegetarisk ett ord som användes för produkter som inte innehöll några animaliska produkter alls. Men nu för tiden är det det som vi kallar för vegansk. Vegetariskt har istället fått en innebörd av att vara fritt från kött, men däremot kan det innehålla andra animaliska produkter som till exempel mjölk och ägg. En vegansk ost är inte gjord på mjölk utan är istället framställd på växtbaserade alternativ helt utan inblandning från djur.

Arla gick ut och sa att deras ost från Arla var vegetariskt – vilket är sant. Men det gäller för samtliga ostar, så när Arla marknadsförde sina ostar som vegetariska blev det vilseledande och folk trodde istället att de var veganska. Detta straffade sig för Arla som fick många upprörda kunder som kände sig lurade.

En annan nyhet relaterad till djur: Se de dramatiska bilderna när hästen räddas ur ett kärr.