Här rycker polisen ut for att köpa snus

En civilpolis blev snusugen och svängde därför in på närmaste butik för att köpa snus. Han körde alldeles för snabbt och parkerade på en parkering för handikappade. När polisen ifrågasattes svarade han med “Håll käften”.

Johan ”Gjutis” Pettersson ifrågasatte polisen och säger  – Jag hade inte tänkt göra en grej av det här men eftersom han var så otrevlig så blev jag irriterad och då postade jag det på Facebook.

 

Polisen försökte ta mobilen

Johan var påväg att köpa frukost på Citygross strax efter klockan åtta på morgonen. Väl framme på parkeringen så uppmärksammade han en vit Volvo som körde alldeles för snabbt och parkerade fel, i en handikapp-ruta. Det var två poliser i bilen och den ena klev ur, för att gå in och handla snus. Johan tog då en bild på Volvon.

– Polisen som var kvar rusar då ut och frågar vad fan jag håller på med och han försöker ta telefonen ifrån mig, berättar Johan. Johan vägrade dock att ge ifrån sig mobilen och frågade istället polisen om inte poliser borde föregå med gott exempel och inte köra för fort och parkera på fel plats. Svaret från polisen var häpnadsväckande. De sa att det var ett utryckningsfordon och att Johan skulle ”hålla käften”.

 

Köpte snus inne i butiken

Johan går in för att handla och ser då den andra polisen stå i kassan och betala för två dosor General portion. Johan tar en till bild. Det är inte på något sätt olagligt att ta bilder på poliser i tjänst eller deras fordon.

Polisens presstalesperson, Björn Öberg, menar på att poliser får parkera på handikapprutor. Detta eftersom att de kan behöva komma iväg snabbt ifall de får ett utryckningslarm och handikapprutor är oftast lättillgängliga. Han säger även – Jag förstår att man får känslor från båda håll och att man reagerar, det har jag full förståelse för.

Johan som bevittnade hela händelsen säger att han kan köpa förklaringen om parkeringen, men uppskattar inte sättet han blev bemött på.

Läs mer om polisens arbete om monstercykeln som gäckar dem.