Kuppen i Linköping – sålde hund som inte fanns

Bedrägerier finns i alla dess former och i hela vårt avlånga land. Nu har en kvinna från Linköping fallit offer för ett bedrägeri där hon betalade 19 000 kronor för en hund som inte ens fanns.

Kvinnan från Linköping hade lagt ut en annons på Blocket där hon sökte en hund. Det var en annan kvinna som kontaktade henne om en hund som hon påstod sig ha. Hon skickade bilder och beskrev hunden. Kvinnan från Linköping fastnade för beskrivningen av hunden och ville gärna köpa den.

 

Förskottsbetalning på 19 000 kronor

För att få köpa hunden och inte behöva riskera att någon annan skulle köpa hunden före kvinnan så behövde hon betala för hunden i förskott. Kvinnan från Linköping hade inga tvivel på kvinnan från Blocket och tvekade därför inte att betala för hunden. Men någon hund blev aldrig levererad. Kvinnan från Blocket slutade att svara – det visade sig att det hela var ett bedrägeri. Det hade aldrig funnits någon hund att köpa utan allt var ett sätt för kvinnan att få in pengar. Händelsen är anmäld till polisen och kvinnan från Linköping yrkar på att hon ska få tillbaka summan på 19 000 kronor som hon betalade för den icke existerande hunden på Blocket.

 

Andra brott som har skett i Linköping är fallet där tre personer misshandlades i en gångtunnel.