Här är årets Östgötadagsbakverk

Årets Östgötadagsbakverk har korats! Det var inget mindre än en arrakskrans som stod som vinnare. Inspirationen hämtades från de Östgötska kafeerna och det bakverk som serverades allra flitigast där för cirka 70 år sedan. Boställets vedugnsbageri var det bagariet som bakade det vinnande och smaskiga bidraget.

 

Populärt bakverk på 50-talet

Arrakskransen var ett mycket populärt bakverk på 50-talet. Bakverket serverades runt om i hela Sverige, men väldigt mycket på kafeer i just Östergötland. Det var från detta som bidraget fick sin inspiration. Det var inga mindre än Boställets vedugnsbageri som bakade den allra godaste arrakskransen och vann det ärofyllda priset. Bakverket prisades på slottet.

2018 var det ett helt annat bakverk som tog hem priset. Nämligen ett något mer klassiskt bakverk, åtminstone sett till nutiden och inte 50-talet. Det var Villa Vik som vann med sin fruktiga och goda äppelkaka.

Under Östgötadagarna är det inte bara årets Östgötadagsbakverk som koras utan även årets östgötska konsthantverk och årets landsbygdsstipendiat. Det är ärofyllda pris som delas ut på Linköpings slott