Bild: Andreas Schander

Så blev domen i Ghost-fallet

De fyra forna medlemmarna i Ghost förlorade tvistemålet mot bandets frontfigur och får därför även stå för sångarens rättegångskostnader på över 1,3 miljoner kronor.

 

 

De fyra tidigare bandmedlemmarna i Ghost, Martin Hjertstedt, Henrik Palm, Simon Söderberg och Mauro Rubino ansåg att sångaren Tobias Forge hade fördelat pengar på ett felaktigt sätt och lämnade därför in en stämning mot bandets frontfigur. Forge menar att det är hans band och att de övriga var inhyrda musiker. Rättegången i Linköpings tingsrätt pågick i sex dagar och klockan 11 på onsdagen kom det 108 sidor långa domslutet – käromålet ogillas.

De tidigare medlemmarna ansåg att pengar hade fördelats felaktigt men får nu själva skjuta till över 1,3 miljoner kronor till Tobias Forges rättegångskostnader. Forge yrkade på över två miljoner kronor i ersättning men tingsrätten anser att 1,3 miljoner är skäligt.

Kvartetten yrkade på att tingsrätten skulle fastslå att det fanns ett enkelt bolag som därmed skulle ge samtliga medlemmar rätt till insyn och en eventuell mer rättvis fördelning av bandets inkomster. Tingsrätten anser att detta inte kan fastslås och ogillar därför käromålet.

Läs mer om domslutet här: Hade inte råd med bulle eller festis ens

DETTA HAR HÄNT:

Nyckelvittnet: Hade inte råd med bulle eller festis

Storbråket mellan advokaterna: ”Den här rättegången stinker”

Schander: Skruvade ryktena om Ghost – och om mig

Ghost-rättegången dag två: “Nu får du lugna dig”

Så var Ghost-rättegången – minut för minut

Ghost-rättegången: ”Forge bedrog sina bästa vänner”

Hånet: Ghost-advokaten jämför med Musse Pigg