Riddare drabbar samman pa Ekenäs slott se tornerspel i helgen

Tornerspelen mellan riddare på Ekenäs slott är en händelse som lockar publik varje år. Det är spännande för både barn och vuxna att bevittna tornerspelen som sker uppe på hästryggen mellan två riddare.

Tornerspelen på Ekenäs slott är ett av Sveriges äldsta medeltidsevenemang. Det är en rolig utflykt för hela familjen och för de barnen som klär ut sig i historiska kläder är det halva priset i inträde. Detta gör att det är många barn som klär ut sig, vilket bidrar ännu mer till upplevelsen och känslan av att befinna sig på medeltiden.

Ett annat event i Linköping var Regnbågsparaden som lockade många åskådare till centrum där paraden hölls. 

Du välkomnas till medeltidsbyn Carnis där det finns mängder av aktiviteter som spjutexcersis (för barn), smide, myntstansning, medeltidsmarknad, hoppborgen av halm, riddar- och prinsesskolan, fäktning med mjuka vapen och mycket annat.

Tornerspel, eller Riddarspel, var en kamp mellan riddare på medeltiden. De fajtades vanligtvis om pengar, men ibland även om en kvinna och då handlade det om liv och död. Riddarna stred tills en av dem föll av sin häst och dog. Idag är det ingen som blir skadad i tornerspelen och det är passande för hela familjen att titta på.