Linköping horse show för första gången

Linköping horse show ska anordnas och det sägs att det är första gången, men det är inte riktigt sant. Redan för 15 år sedan så anordnades den för första gången, men har haft en avbrott sedan dess. Det meddelar pressansvariga för Linköping horse show Ann Andersson. I helgen så skedde det igen och denna gången gick Linköping horse show av stapeln på Staby gård som ligger strax utanför Linköping.

– Jag och Sofia Bengtsberg som äger gården där tävlingarna äger rum, har skapat en tävling och ett område vi själva skulle vilja vara med på, har pressansvariga Ann Andersson sagt.

 

Höga hinder för fullvuxna hästar

Tävlingsbanan är 70 gånger 70 meter och har hinder som är så höga som 1,45 meter. Det lägsta hindret är en meter. På Linköping horse show är det bara fullvuxna hästar som hoppar och inga andra mindre hästar som till exempel ponnys.

Linköping har den senaste tiden skakats ev en del tråkiga händelser med hästar inblandade. Bland annat Mysla som dog efter att ha fastnat i ett kärr och en kvinna som hade 46 hästar som hon vanvårdade. Det är roligt att få se positiva nyheter om hästar i Linköping och vi hoppas att det fortsätter på det spåret även i framtiden.