Så straffas Skäggtorpsborna av försakringsbolaget

Länsförsäkringar hänvisar till att det är affärshemligheter när de inte vill berätta varför många har fått en höjd kostnad för sina försäkringar. Området Skäggetorp är ett av de olycksdrabbade platserna där premien har stigit.

De har sagt att premien i vissa fall höjs beroende på vilket område man bor i, men inte varför. Detta är mycket oklart eftersom att det nu beräknas att man bor tryggare i Skäggetorp. De har även förändrat premien beroende på förarens ålder och det var denna höjning som gjorde att de nya villkoren slog hårt mot Hilbert.

 

Höjning på tusentals kronor – utan förvarning

Helt utan förvarning så har flera personers försäkringspremie höjts av Länsförsäkringar. En av de drabbade är 81 åriga Hilbert vars premie gick upp med 3 500 kronor. Länsförsäkringar har gjort en förändring i deras premiesättning, men varför eller exakt vad det innebär tänker de inte berätta. Den enda informationen som kunderna har fått är det nya priset för deras premie. För vissa handlar det om mindre summor som någon enstaka hundralapp – men för många av kunderna är det större belopp på flera tusen kronor.

 

En annan skandal med ekonomiska aspekter är simhallen i Linköping som närmar sig en miljard kronor.