70 bakluckor öppnades vid Bergs slussar

Loppisar hör sommaren till. Ett lite nyare fenomen, men som ändå har funnits med ett tag, är bakluckeloppis. På den senaste bakluckeloppisen som hölls vid Bergs slussar var det 70 bilar som öppnade sina bakluckor som var fyllda med härliga loppisfynd.

Utöver de 70 personerna som sålde på loppisen så var det ännu fler besökare som var där för att fynda bland alla bakluckor. Det är ett uppskattat event som passar perfekt en sommardag när man är fyndsugen eller när man bara vill komma ut och titta på saker och prata med människor. Det finns även fika till försäljning och miljön är fin så det är en trevlig aktivitet vare sig man hittar något eller inte. Andra trevliga event är Östgötadagen.

 

Detta är en bakluckeloppis

En bakluckeloppis är precis vad det låter som. En loppis som hålls i en baklucka. Det är ett mycket smidigt sätt att ha loppis på. Man packar sin bil med det man vill bli av med hemma och åker till loppisplatsen. Väl där är det bara att öppna upp bakluckan och låta besökarna komma och kolla på det man har. För den som har mycket grejer eller för den som är lite mer avancerad så kan man ta med sig ett bord att lägga sakerna på. Genom det så blir sakerna lättare att se och folk slipper att böja sig in i bakluckan. Men är det lite större saker så är det perfekt att ha dem i bakluckan eller bara ställa ner dem på gräset bakom bilen.

 

Läs också: Kvinna kidnappad och våldtagen.