Mera Lera inviger nya banan. Bild: Katja Kircher Bild: Privat Mera Lera inviger nya banan. Bild: Katja Kircher

Efter vajer-attacken – nu blomstrar klubben

Mountainbike-klubben Mera Lera i Linköping växer så det knakar, antalet medlemmar ökar och i helgen invigde klubben en ny bana.

Sedan tidigare har klubben en Mountainbike-bana och i lördags invigde Mera Lera en ny bana på omkring 200 meter, vid den gamla slalombacken i Vidingsjö motionscentrum. I samband med det passade föreningen även på att fira 20-årsjubileum.

Mera Lera är en klubb som har växt rejält, bara under det senaste året har medlemsantalet ökat från 250 medlemmar till 450. Föreningen har även en populär ungdomsverksamhet där antalet ungdomar har växt från att ha varit 30 ungdomar varje ungdomsträning till 70 varje träning. En förklaring till det ökade antalet är den nya banan.

Klubben meddelar att de har kämpat hårt med den nya banan som kostade 400 000 kronor att bygga varav hälften kommer från Östergötlands Idrottsförbund och andra hälften från medlemmarna själva.

Det blomstrar för Mera Lera även om de tidigare har råkat ut för sabotage då en eller flera personer spände upp en stålvajer över deras bana. Mer om detta:

Våldsam krasch efter ny vajer på cykelbanan

Cykelklubben efter grova misshandeln: Vajern var i halshöjd på ett barn